gallery talks

Josephine Bosma: Seth Price & Jordan Wolfson
19 apr 2017

Locatie
Tentoonstellingszalen
Tijd
15.00 - 16.00 uur
Voertaal
Nederlands
Toegang
Museumkaart € 3 / studenten € 10,50 / regulier € 18
Reserveren
Uitverkocht
Gastspreker: Josephine Bosma (journalist en criticus)
Gastspreker: Josephine Bosma (journalist en criticus)

Op 19 april 2017 presenteert het Stedelijk Museum een rondleiding door de Seth Price tentoonstelling en de lopende Jordan Wolfson-tentoonstelling.

Deze twee tentoonstellingen zijn de meest recente in een serie van solotentoonstellingen van emerging artists bij het Stedelijk Museum.

Eerder waren o.a. solotentoonstellingen van Ed Atkins (2015), Avery Singer (2016) en John Rafman (2016) te zien.

 

 

 

 

MEER OVER DE TENTOONSTELLINGEN

In 2017 presenteert het Stedelijk Museum de eerste overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Seth Price met de titel Seth Price – Social Synthetic. De tentoonstelling geeft een uitgebreid beeld van zijn artistieke carrière tot dusver en zal bestaan uit ruim 140 werken die sinds 2000 zijn ontstaan, zoals sculpturen, installaties, 16mm-films, foto’s, tekeningen, schilderijen, video’s, kleding en textiel, webdesign, muziek, geluid en poëzie. Meer info over Seth Price - Social Synthetic.

De Seth Price tentoonstelling overlapt gedurende één week met de Stedelijk Museum presentatie van de Amerikaanse kunstenaar Jordan Wolfson (1980), een van de meest uitgesproken vertegenwoordigers van een nieuwe generatie kunstenaars die reflecteert op de digitalisering van de samenleving en andere technologische ontwikkelingen. Meer info over Jordan Wolfson.

MEER OVER DE SPREKER

Josephine Bosma is journalist en criticus, wonend en werkend in Amsterdam. Haar focus ligt op beeldende kunst in de context van het internet. Bosma neemt al sinds de jaren ‘90 actief deel aan het debat rondom internet en kunst: vanaf de opkomst van internet binnen de beeldende kunst tot aan de huidige discussies omtrent de post-internet praktijk. In 2011 verscheen haar boek Nettitudes – Let’s Talk Art, wat leidde tot een extern PhD kandidaatschap aan de Universiteit van Amsterdam. Recente artikelen en interviews van Bosma zijn Post-Digital is Post-Screen in Post-Digital Research (2014) en Missing Links (in Frieze D/E, 2014). In 2015 nam Josephine Bosma zitting in de jury voor de Prix Net Art, een co-productie tussen Rhizome (New York) en het Chronus Art Center en Tsinghua Art and Science Media Laboratory (Beijing).