gallery talks

mels crouwel
28 sep 2012

mels crouwel
mels crouwel

Tijd: 13.30 - 14.30 uur
Locatie: Schiphol Hal (entréehal)
Voertaal: Nederlands
Entree: Bezoekers betalen uitsluitend entree voor het museum (kortingen zijn van toepassing).

Reserveren: Reserveren is verplicht. U kunt voor dit evenement reserveren door een e-mail te sturen naar reservations@stedelijk.nl, met daarin vermeld uw volledige naam, e-mail adres en telefoonnummer, en de naam en datum van de activiteit die u wilt bezoeken.

Na de heropening van het museum zet het Stedelijk de serie stedelijk|gallery talks voort, waarbij bekende wetenschappers, kunstenaars, curatoren en critici vanuit hun eigen expertise en achtergrond een rondleiding verzorgen langs een selectie van tentoongestelde werken in het museum.

Mels Crouwel, architect van de nieuwe Stedelijk aanbouw, verzorgt tijdens deze middag een Gallery Talk.

Meer informatie over Mels Crouwel:

Mels Crouwel studeerde in 1978 af aan de Technische Universiteit Delft. Hij richtte samen met Jan Benthem het architectenbureau Benthem Crouwel Architekten op. Het bureau richt zich met name op duurzame en innovatieve architectuur waarmee het in 2010 in de prijzen viel bij de Benelux Aluminium prijs en de Nationale Staalprijs. Benthem Crouwel werkte onder andere als hoofdarchitect aan Schiphol Airport, Amsterdam RAI, de Ziggo Dome, De Noord-Zuidlijn en het in de prijzen gevallen Deutsches Bergbau Museum uit 2009. Het bureau begon in 2004 met het ontwerp van de aanbouw van het Stedelijk Museum. In 2012 werd het iconische witte pand aan het Museumplein opgeleverd.